Programma

24 augustus - 30 september

Vensterbank Museum

Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsattributen of persoonlijke herinneringen. Iedereen kan deze voorwerpen laten zien. Voor het raam in uw eigen Vensterbank Museum. Hierdoor wordt de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingstijd tastbaar en komen verhalen tot leven. Op zaterdag 24 augustus wordt het eerste museum in Mesch officieel geopend worden.

Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen die je wilt laten zien? Dat kan door in je eigen huis, voor het raam, een tijdelijk Vensterbank Museum in te richten. Met deze bijzondere museumactie wordt de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen van gewone Limburgers uit de hele provincie tot leven.

Initiatieven van (vrienden)groepen en verenigingen om gezamenlijk een museum in te richten  in bijvoorbeeld een vitrine in een verzorgingstehuis, buurthuis of bibliotheek worden ook ondersteund. Doet u mee? Mail dan u naam, adres, museum stuk(ken) en het verhaal daar achter naar: ven­ster­bank­mu­se­um@lim­burg.mar­ke­ting

Website: https://www.75jaarbevrijdinglimburg.nl/agenda/agenda-items/vensterbank-museum/

5 mei

Bevrijdingsdag met aankomst bevrijdingsvuur

dinsdag 5 mei, Gemeente Eijsden-Margraten

Lees meer

24 mei

Ceremonie Memorial Day

zondag 24 mei, Amerikaanse Begraafplaats

Lees meer

2 mei - 6 mei

De Gezichten van Margraten

zaterdag 2 mei - woensdag 6 mei, Amerikaanse Begraafplaats, Margraten

Lees meer

4 mei

Nationale Dodenherdenking

maandag 4 mei, Vroenhof, Eijsden

Lees meer

Voor meer evenementen en activiteiten bezoek de website van de gemeente

Schrijf je in voor de volgende editie van Dichtbij het Leven