Programma

15 september

Liberation Concert

Voor het Liberation Concert is dit jaar gekozen voor Gustav Mahlers’ Tweede symfonie. Het werk is een monument, een pronkstuk in de muziekliteratuur maar bovenal allesomvattend. In anderhalf uur stelt Mahler u bloot aan een achtbaan van emoties. Het is een worsteling met het bestaan, het hoe en waarom van de mensheid. Mahler dwingt u stil te staan bij de overledenen, maar roept uiteindelijk op tot wederopstanding, hoop en eeuwig leven.

Het werk eindigt magistraal met de imposante Finale. Over dit slotdeel schreef Gustav in een brief aan zijn geliefde Alma: “De aarde beeft, de graven barsten open, de doden verrijzen en stromen toe in een eindeloze stoet. De apocalyptische trompetten roepen, maar midden in de doodse stilte denken we in de verte een nachtegaal te horen zingen, als een laatste vage echo van het leven op aarde. Zacht klinkt een koor van heiligen en hemelbewoners.”

Philharmonie zuidnederland en de koren Studium Chorale en het Brabant Koor tekenen voor dit bijzondere concert. Het werk, onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss, zorgt voor een overweldigende luisterervaring en muzikaal eerbetoon aan onze bevrijders. Het aantal uitvoerenden is imposant: 72 zangers en twee orkesten met in totaal 111 musici. De solisten zijn Sarah Wegener (sopraan) en Helena Rasker (Alt).

Iedereen kan het concert gratis zonder toegangskaart bijwonen. Daarvoor zijn ca. 3500 – niet te reserveren – zitplaatsen beschikbaar. Als u zeker wilt zijn van een zitplaats, word dan donateur. Kom echter op tijd, vanwege het speciale karakter van het concert dit jaar verwachten we veel bezoekers. Er zijn speciale plekken voor mindervaliden en één begeleider beschikbaar.

Meer informatie: http://www.liberationconcert.nl/

14 september

Ticker-tape Parade

zaterdag 14 september, Lage Barakken Maastricht

Lees meer

4 mei

Nationale Dodenherdenking

maandag 4 mei, Vroenhof, Eijsden

Lees meer

13 september

Aankomst estafette bij Belgisch monument

vrijdag 13 september, Pater Kustersweg 8, Cadier en Keer

Lees meer

13 september

Onthulling informatiepaneel en straatnaambord

vrijdag 13 september, Cadier en Keer

Lees meer

Voor meer evenementen en activiteiten bezoek de website van de gemeente

Schrijf je in voor de volgende editie van Dichtbij het Leven