Programma

21 september

Toekomst van herdenken

Op 21 september 2019 vindt er een symposium plaats in het kader van 75 jaar bevrijding waarin een aantal interessante sprekers ingaat op het thema vrijheid en het belang van herdenken. Waarom herdenken we en wat betekent dat voor jongeren? Wat is de zin van het uitzenden van jonge mannen naar bijvoorbeeld Afghanistan. Hoe is het herdenken in Nederland sinds 1945 geëvolueerd? Het symposium vindt plaats in gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. (Clermontstraat 10 Margraten)

Gastsprekers zijn luitenant-generaal Mart de Kruif, oud bevelhebber landstrijdkrachten en commandant van een grote internationale troepenmacht in Afghanistan. Over deze periode schreef hij een boek “Zandhappen, generaal in Afghanistan” welke tijdens deze avond te koop is en die door hem persoonlijk wordt gesigneerd. Andere sprekers zijn Ilse Raaijmakers, verbonden aan het ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld en schrijfster van het boek De Stilte en de Storm (4 en 5 mei sinds 1945), Maarten van den Berg dichter en taxichauffeur uit Maastricht die enkele gedichten zal voordragen over vrijheid en twee WWII ooggetuigen, de heren Begas en Philippens. De leiding is in de deskundige handen van Simone van Trier (bekend van L1).

De sprekers tijdens deze avond richten zich op het thema vrijheid vanuit hun eigen invalshoek, gevolgd door een podiumdiscussie.

Meer informatie: https://www.adoptiegraven-margraten.nl/
 

13 september - 15 september

'Red Horse' Liberation weekend

vrijdag 13 september - zondag 15 september, Nabij Kaffee Riékelt

Lees meer

7 september - 15 september

Bevrijdingsestafette

zaterdag 7 september - zondag 15 september, Route vanuit Caen

Lees meer

14 september

Vrijheidsmarkt

zaterdag 14 september, Festivalweide, Mesch

Lees meer

8 september

Liberation Rides

zondag 8 september, Banholt - Hondsrug

Lees meer

Voor meer evenementen en activiteiten bezoek de website van de gemeente

Schrijf je in voor de volgende editie van Dichtbij het Leven